Blog

Hoe organiseer ik een slaapfeestje?

Het leukste kinderfeestje waar de meeste kinderen zich al dagen van te voren op verheugen is toch wel een slaapfeestje.

Hieronder deel ik heel graag een aantal tips voor een geslaagd slaapfeestje!

Waar begin ik?

Begin met contact op te nemen met ons, wij nemen het grootste gedeelte van de organisatie al uit handen.

Wij komen graag alles op de afgesproken locatie verzorgen.

Wil je liever de kosten iets lager houden of vind je het leuk om alles zelf neer te zetten is het ook mogelijk om alles op te halen.Vanaf welke leeftijd kan je Slaapfeestje houden??

Vanaf 7/8 jaar is een slaapfeestje leuk voor alle feestgangers, het is wel handig om altijd even vooraf aan de ouders te vragen hoe zij daarin staan en of hun kind het leuk vind.Hoeveel kinderen uitnodigen?

Dit is heel persoonlijk, kijk vooral ook naar de ruimte die je hebt.

Maak een app groep aan om te informeren of alle kinderen op de gewenste datum kunnen.

De uitnodiging kun je dan een aantal dagen van te voren uitdelen of opsturen, vaak als je dit al weken van te voren doet moeten de kinderen nog zolang wachten.

Vermeld duidelijk op de uitnodiging dat de kinderen alleen kleding en een glimlach mee hoeven te nemen omdat voor de rest alles al geregeld is.

Als je een kindje nog niet zo goed kent neem dan altijd even contact op met de ouders of er bijzonderheden zijn.Welk tijdstip laat ik alle kinderen komen?

Je kunt ervoor kiezen om alle kinderen rond 17:00 uur te laten komen zodat ze met elkaar kunnen eten. Dit hoeft natuurlijk geen culinaire hoogstandje te zijn een pizza of patat maakt ze vaak al heel erg happy.

Als je liever zonder eten doet kun je ze rond 19:00 uur laten komen.

Laat het feestje in de ochtend niet te laat eindigen, ze zullen niet de uren slapen die ze normaal doen dus 10:00 uur is vaak een mooie tijd om weer opgehaald te worden.

Wonen alle kinderen in de buurt dan is het ook gezellig om iedereen lopend naar huis te brengen, zo hebben ze gelijk een frisse neus gehaald.Activiteiten

Je kunt het zo gek maken als dat jezelf zou willen, zou zeker even van te voren met je zoon of dochter bespreken wat hij of zij leuk vind.

  • Elkaars tanden poetsen met slaapmasker op
  • Bingo (bingo spel zit standaard in het pakket van Quins Party)
  • Mashmallows roosteren
  • Buiten in het donker trampoline springen
  • Film kijken
  • Beauty avond
  • Spelletjes avond
  • Disco
  • Avond Speurtocht
  • Kussensloop versieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DBA7F34E-7878-48A9-A52F-1BE7A293EABD-450x300-1-300x200.jpg

Slapen

Tja, ze hebben natuurlijk met elkaar afgesproken om echt niet te gaan slapen! Laat ze van te voren alvast een film in bed kijken zo worden ze alvast een beetje moe.

Zodra er een aantal al willen slapen maar een paar ook niet kan je afspreken dat ze alvast hun eigen lichtjes uit doen bij hun tentje zodat iedereen weet dat hij of zij niet meer gestoord wilt worden.

De beste tip is denk ik wel, Laat het los!! Het hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij dat ze gewoon lekker liggen te kletsen in bed.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_8877_jpg-225x300.jpg

Ontbijt

De tafel dekken met allemaal lekkere broodjes, pannenkoeken, kleine taartjes en vers fruit is natuurlijk echt een feest ontbijt.

Als je dit veel werk vind kan je er ook voor kiezen om een ontbijtje voor iedereen te laten bezorgen. Dit wordt tegenwoordig door veel restaurants gedaan.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 89f47142-65e0-4f0e-8788-cb9c6595b384-300x300.jpg

Bij Breek bezorgt lekkere ontbijtjes in Haarlem en omstrekenProbeer vooral te genieten van alle vrolijke kinderen want het is toch echt een feest dat ze met elkaar zijn.

Je ziet vaak ook echt een andere kant van je eigen kind en dat is zo leuk!

Enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *